ГоловнаСвіт

В Італії скоєно напад на податкове агентство

Італійці на півночі країни вважають податки джерелом корупції.

В Італії скоєно напад на податкове агентство

На податкове колекторське агентство Equitalia в місті Верона на півночі Італії було скоєно напад із застосуванням запалювальних бомб.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву поліції.

Перший із двох пристроїв вибухнув біля будівлі агентства, а другий пристрій, встановлений на вході в будівлю, не спрацював завдяки співробітникам пожежної служби. Після першого вибуху, що стався рано вранці в п'ятницю, пожежники розбили скляні двері до податкової інспекції та знешкодили пристрій. За даними поліції, ніхто не постраждав.

Офіси Equitalia стали об'єктом низки погроз і нападів цього року. Колекторське агентство пов'язують з підвищенням податків, введених технократичним урядом Маріо Монті для скорочення бюджетного дефіциту. Жорсткі методи, прийняті Equitalia, зробили його центром неприязні, особливо на економічно благополучній півночі Італії, де підвищення податків розглядають як допомогу бідним і джерело корупції, яка панує в південних регіонах.

Раніше в Equitalia було направлено лист-бомбу, вибух якої відірвав палець генерального директора агентства.

Імідж таких установ було заплямовано цього тижня, коли голова одного з колекторських агентств і четверо його підлеглих були заарештовані за звинуваченням у розкраданні 100 млн євро з податків, які вони зібрали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram