ГоловнаСвіт

Сирія: повстанці заявили про захоплення бази ППО

Жертвами сирійського конфлікту за останню добу стали 180 осіб.

Сирія: повстанці заявили про захоплення бази ППО
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці заявили про захоплення військової бази ППО неподалік від Дамаска, повідомляє агентство Reuters.

На відео, розміщеному на YouTube, десятки повстанців, одягнених у камуфляж армії, зауважують, як чорний дим здіймається над військовим об'єктом за ними. Чоловік середнього віку з автоматом у руках говорить, що напад на базу в регіоні Східна Гута здійснив повстанський батальйон з міста Дума. Обидва населені пункти розташовані за декілька кілометрів на схід від столиці. Повстанці кажуть, що операція із захоплення військової бази відбулася в четвер, 4 жовтня.

За словами повстанців, на базі виявлено таємний склад ракет. На іншому відео показано схованку, в якій виявили частини ракет класу "земля-повітря". Малоймовірно, що повстанці, які суттєво поступаються армії в озброєнні, зможуть використовувати ракети, проте вони зможуть використовувати вибухівку з ракет для створення саморобних бомб.

Таємний склад ракет

Варто зазначити, що незабаром після того, як повстанці захоплювали військові бази в інших частинах країни, урядова авіація завдавала по них авіаударів.

Тим часом немає можливості перевірити справжність заяв сирійських повстанців, оскільки уряд Сирії обмежив іноземним журналістам доступ у країну.

Повстанці в східній частині Дамаска також заявили, що в п'ятницю взяли в заручники офіцера з елітної Республіканської гвардії, і надали відеозапис з людиною, яка назвалася полковником Ахмедом Реайді.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) повідомила, що в четвер жертвами конфлікту по всій Сирії стали 180 осіб, зокрема 48 солдатів урядових військ.

За даними правозахисників, усього жертвами повстання стали більш ніж 30 тисяч сирійців. Ще 300 тисяч громадян Сирії стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram