ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ромні назвав свій коментар про прихильників Обами "жахливою помилкою"

Раніше республіканець заявляв, що не відмовиться від своїх слів.

Ромні назвав свій коментар про прихильників Обами "жахливою помилкою"
Митт Ромни
Фото: EPA/UPG

Республіканський кандидат у президенти США Мітт Ромні заявив у четвер, що його коментар, в якому він принизливо відгукнувся про прихильників президента Барака Обами, був "жахливою помилкою".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

В інтерв'ю, яке Ромні дав Шону Хенніті на Fox News, республіканець уперше повністю дезавуював зауваження, які він зробив під час однієї із зустрічей з приватними спонсорами в травні 2012 року. Ця зустріч була знята на приховану камеру. Тоді Ромні заявив, що 47% американських виборців, що підтримують Обаму, не платять прибуткових податків, а тому залежать від уряду і ніколи не проголосують за нього на виборах 6 листопада.

Проте на дебатах з Обамою, які відбулися в середу ввечері, про відеозаписи не згадували. Однак передвиборний штат Обами використовував коментарі Ромні у своїй телевізійній рекламі.

На питання про те, що він сказав би, якби це питання було згадано на теледебатах у Денвері, Ромні відповів, що заявив би, що після тисячі промов як кандидат у президенти "ви раз у раз будете говорити те, що не є правильним".

"У цьому випадку я сказав те, що було просто абсолютно неправильно, - наголосив республіканець. - Утім, я абсолютно впевнений, що моє життя показало, що я дбаю про 100% (населення - Ред.). І це демонструється протягом усього мого життя. Вся ця кампанія стосується 100%. Коли я стану президентом, мова буде йти про допомогу 100%".

17 вересня, коли ліберальний журнал Mother Jones опублікував інформацію про його суперечливий коментар, Ромні заявив лише, що його коментар був "неелегантно поданий", але що він не відмовляється від своїх слів.

Деякі з прихильників Обами дорікають йому тим, що він не скористався коментарем Ромні "про 47%" на дебатах у Денвері. На цих дебатах перемогу Ромні визнала абсолютна більшість політологів і простих американців, проте цього місяця відбудуться ще два раунди теледебатів - 16 і 22 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram