ГоловнаСвіт

Грузія не має наміру повертатися назад у СНД

Ідею Лукашенко про повернення Грузії в СНД "Грузинська мрія" назвала абсурдною.

Грузія не має наміру повертатися назад у СНД

Прес-спікер оппозиционного блоку Бідзіни Іванішвілі "Грузинська мрія", що переміг на виборах в Грузії, вважає заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про можливе повернення Грузії до складу СНД несерйозною.

"Європейська інтеграція Грузії залишається нашою головною, незмінною і однією з найважливіших цілей на цей момент, заява президента Білорусі - несерйозна і абсурдна", - сказала Майя Панджікідзе РИА Новости в четвер.

За її словами, це питання не обговорювалося і на зустрічах з представниками коаліції, оскільки він "не варто уваги і коментарів".

Раніше Лукашенко заявив, що має намір ініціювати повернення Грузії в число країн-учасниць СНД. Він розраховує, що саміт СНД наступного року відбудеться в Мінську, тому буде "всіляко ініціювати повернення Грузії в СНД". Він також висловив думку, що навіть якщо б на парламентських виборах перемогла партія Саакашвілі, то Грузія все одно повернулася б в СНД наступного року.

Про вихід Грузії зі складу СНД Саакашвілі заявив після військового конфлікту в Південній Осетії в серпні 2008 року. Ініціативу президента 14 серпня підтримав грузинський парламент, а 18 серпня МЗС Грузії сповістив виконавчий комітет СНД про вихід країни із Співдружності. Офіційна процедура виходу завершилася через 12 місяців після оповіщення виконавчого комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram