ГоловнаСвіт

Мобільники стали менш отруйними, - екологи

Телефони, як і раніше, насичені багатьма небезпечними хімічними речовинами, зазначають учені.

Мобільники стали менш отруйними, - екологи

Під час виробництва мобільних телефонів зараз використовують менше токсичних матеріалів, ніж кілька років тому. До такого висновку дійшли експерти американської екологічної організації Ecology Center.

Учені досліджували матеріали, з яких зроблено 36 популярних моделей телефонів, що вийшли на ринок за останні п'ять років. Як з'ясувалося, найменше токсичних речовин містять смартфони Citrus компанії Motorola Mobility, iPhone 4S від Apple і Remarq від LG.

Остання модель смартфона від Apple iPhone 5 зайняла в рейтингу п'яте місце, а її головний конкурент Samsung Galaxy III - дев'яте. Показово, що iPhone першого покоління, представлений 2007 року, зайняв останнє - 36 місце в списку.

У доповіді екологів, опублікованій цього тижня, зазначено, що кожен із розглянутих телефонів містив принаймні одну з токсичних хімічних речовин: свинець, бром, хлор, ртуть або кадмій.

Телефони, як і раніше, насичені багатьма небезпечними хімічними речовинами, однак останнім часом їх вміст у пристроях значно знизився. За словами директора Ecology Center, випускати менш токсичні пристрої виробників змушує зацікавленість споживачів, а також жорсткість відповідного законодавства в Європі та Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram