ГоловнаСвіт

Українців в Інтернеті цікавить не політика, не гроші і навіть не секс

Фахівці проаналізували запити в Google і Яндекс.

Українців в Інтернеті цікавить не політика, не гроші і навіть не секс

Аналіз запитів в пошукових системах Google і Яндекс показав: більшість українців (56% від загальної кількості запитів) найчастіше шукають порно.

Про це свідчать результати дослідження компанії "Ашманов і партнери Україна".

Саме "порно", згідно з дослідженням, цікавить більшу частину українських користувачів Google і Яндекс - 56%. На другому місці - знаходиться "робота" з показником 14% від загальної кількості. Замикає трійку лідерів "секс" з 11%.

Прикметно, що популярність слова "любов" становить лише 8%, а грошей і політики - 2% і 1% відповідно. Крім них до ТОП-10 увійшли "спорт" (5%), "щастя" (1%), "здоров'я" (1%) і "їжа" (1%).

Як стверджують автори дослідження, слова "вибори", "наркотики", "алкоголь" та "здоров'я" набрали менше за 1% від загальної кількості тенденційних запитів до пошукових систем Google і Яндекс

Примітка. За основу дослідження було взято тенденційні запити в пошукових системах Google і Яндекс. Під тенденційністю підрозумовується їх неоднозначне трактування. Так, користувач пошукової системи може вживати слово "порно" для того, щоб знайти фільм в цьому жанрі, або прочитати науковий матеріал про психіатричні відхилення акторів, які знімаються у фільмах цього жанру. Дослідження проводилося з 3 вересня - 3 жовтня 2012 року.

Водночас, згідно з даними досліджень компанії TNS, українці проводять в Інтернеті в середньому близько 27 годин на місяць, а 30% опитаних не уявляє свого життя без Інтернету.

Раніше також повідомляли, що на початок 2012 року Україна посідала дев'яте місце в Європі за обсягом Інтернет-аудиторії з 15,5 млн користувачів мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram