ГоловнаСвіт

В Ізраїлі страйкують ЗМІ

На невипуск газети видання зважилося через невдалі переговори з менеджментом.

В Ізраїлі страйкують ЗМІ

Співробітники газети "Хааретц", найстарішого видання Ізраїлю, 4 жовтня почали одноденний страйк. Ранковий номер газети не вийшов. Разом з ним не вийшла газета The Marker, а сайти обох видань оновлюються з перебоями.

Про те, що свіжий номер "Хааретц" не вийде 4 жовтня, стало відомо напередодні, коли співробітники видання голосували з питання проведення страйку. Його прихильники набрали 125 голосів, противники - 68. Також The Jerusalem Post відзначає, що проти страйку виступили багато відомих журналістів і колумністи "Хааретца". Вони визнали, що страйк завдасть більше шкоди, ніж користі.

На невипуск газети в "Хааретц" зважилися через невдалі переговори з менеджментом видання. Він раніше оголосив про масові звільнення в ізраїльському ЗМІ. Журналісти хотіли б, щоб рішення про конкретні звільнення ухвалювалися з їх відома та за їх участю.

"Хааретц" виходить з 1918 року. Одним з основних конкурентів цієї газети є "Маарів", в якій також очікуються масові скорочення після перепродажу видання у вересні 2012 року. Співробітники "Маарів" в середу, 3 жовтня, провели акцію протесту біля резиденції прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. Вони закликали керівництво країни втрутитися в ситуацію і допомогти газетній галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram