ГоловнаСвіт

Саркозі знову спробує стати президентом

Екс-президент відчуває моральну відповідальність перед французами.

Саркозі знову спробує стати президентом

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі, який навесні цього року програв вибори кандидатові від Соціалістичної партії Франсуа Олланду, заявив, що 2017 року має намір знову висунути свою кандидатуру на посаду глави держави, повідомляє France 24.

"Зважаючи на катастрофічний стан, у якому Франція ризикує опинитися через п'ять років, 2017 року я не матиму вибору", - заявив Саркозі в розмові з колишнім міністром сільського господарства Франції Бруно ле Мером, пише "Газета.Ru".

"Питання не в тому, чи повернуся я, а в тому, чи маю я щодо французів моральне право не повернутися. Я не можу зняти із себе моральну відповідальність перед французами", - додав екс-президент.

Нагадаємо, раніше Ніколя Саркозі заявляв, що піде з політики, якщо програє президентські вибори 2012 року.

Наприкінці серпня французький інститут досліджень громадської думки TNS Sofres провів опитування, результати якого засвідчили, що Олланд за перші 100 днів свого правління став найбільш непопулярним керівником Франції. На момент проведення дослідження його підтримували 50% населення.

Рейтинг правління Саркозі після 100 днів на посаді президента становив 64%, що лише на 2% менше, ніж у найпопулярнішого французького президента Франсуа Міттерана - 66%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram