ГоловнаСвіт

У Греції працівники суднобудівельної компанії штурмували будівлю Міноборони

Поліція розігнала натовп демонстрантів за допомогою кийків.

У Греції працівники суднобудівельної компанії штурмували будівлю Міноборони
Фото: EPA/UPG

Грецька поліція стикнулася із страйкуючими працівниками компанії Hellenic Skaramangas shipyard (HSY), які штурмували комплекс Міністерства оборони в Афінах у четвер, які вимагали виплат заробітної плати, яку, за їх словами, їм заборгував уряд.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Близько 250 працівників HSY увірвалися на територію комплексу, де знаходиться міністерство, скандуючи: "Ми хочемо рішень, а не звільнень!".

Глава генерального штабу армії, генерал Михайло Костаракос вийшов назустріч протестувальникам, проте його обсвистали і розкритикували.

Бійки почалися, коли поліція оточила робітників і використовувала кийки, щоб вигнати їх з території комплексу. На кадрах, які показало місцеве телебачення можна було побачити людину з закривавленим обличчям, тимчасом як поліція тягла іншого чоловіка, який, очевидно, намагався увійти в будівлю міністерства.

Працівники стверджують, що їм не платили протягом шести місяців, оскільки грецька держава, яка знаходиться на межі банкрутства,  не заплатила власнику верфі, компанії Abu Dhabi Mar з Об'єднаних Арабських Еміратів. З керівництвом компанії з цього питання зв'язатися не вдалося.

В останні тижні кількість протестів проти заходів бюджетної економії, які Греція пообіцяла реалізувати своїм кредиторам - Європейському союзу і Міжнародному валютному фонду, - зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram