ГоловнаСвіт

Казахстан ратифікував договір про зону вільної торгівлі

Для України ввели нові обмеження.

Казахстан ратифікував договір про зону вільної торгівлі
Фото: signend.com

Казахстан сьогодні ратифікував договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Метою договору є формування умов для вільного просування товарів між країнами СНД і вдосконалення правової бази міждержавних відносин з урахуванням принципів СОТ, випливає з висновку комітету з економічного розвитку та підприємництва палати, повідомляє РІА "Новости".

"Положення договору визначають безмитну торгівлю практично всіма товарами, окрім певних їх видів. Зокрема, будуть застосовуватися мита щодо імпорту з України білого цукру і горілки", - йдеться в пояснювальній записці профільного комітету сенату, поширеній на пленарному засіданні в четвер.

Окрім того, договір закріпить право Казахстану застосовувати експортні мита на окремі види товарів, серед яких нафтопродукти, брухт чорних і кольорових металів, насіння ріпаку та соняшнику, природний газ та інші гази, а також низку інших.

Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі прем'єр-міністри країн СНД підписали Договір про створення зони вільної торгівлі. Документ підписали голови урядів Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Таджикистану, Молдови та Киргизії.

30 липня 2012 року Верховна Рада ратифікувала Договір про ЗВТ у рамках СНД. Україна стала третьою, після Росії і Білорусі, країною, яка ратифікувала документ.

9 серпня Президент Віктор Янукович підписав Закон "Про ратифікацію Договору про зону вільної торгівлі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram