ГоловнаСвіт

Росспоживнагляд назвав трудових мігрантів "політичними трупами"

Квота на залучення іноземних мігрантів в Росії цього року становить 1,7 мільйона осіб.

Росспоживнагляд назвав трудових мігрантів "політичними трупами"
Фото: nbpublish.com

Трудові мігранти в Росії соціально не захищені. Про це заявив керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко. За його словами, гастарбайтер - "політичний труп в нашій країні, фізично присутній, а політично не захищений".

Онищенко зазначив, що у мігрантів немає медичних страховок, і ніхто не зобов'язує їх проходити диспансеризацію або робити щеплення. "Вони хворіють і звертаються до нас тільки в крайньому випадку. Якщо він просто буде кашляти туберкульозом, то він до нас не прийде, а всіх заразить", - пояснив головний санітарний лікар Росії.

Глава Росспоживнагляду заявив, що в ситуації, що склалася з гастарбайтерами, винуватий російський бізнес. У лютому Онищенко відзначав, що приймаючи на роботу іноземних робітників, роботодавці повинні дотримуватися "показників мінімального соціального стандарту", а не розселяти мігрантів по підвалах. Він додав, що "нелегальна міграція буде існувати доти, поки роботодавець буде зацікавлений у наявності нелегального працівника".

Квота на залучення іноземних мігрантів в Росії (в неї не входить низка високооплачуваних професій та посад) цього року становить 1,7 мільйона осію. На наступний рік планується її знизити.

У червні поточного року повідомляли, що за даними прокурора Москви Сергія Куденєєва, 2011 року кількість виявлених нелегальних мігрантів досягла 1,8 мільйона людей. Мер Москви Сергій Собянін оцінював кількість проживаючих в столиці мігрантів близько в 400 тисяч осіб, з яких тільки половина мають дозвіл на роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram