ГоловнаСвіт

Китайські банки відмовилися брати участь у конференції МВФ в Японії

Рішення китайських банків пов'язують з японсько-китайським конфліктом навколо спірних островів.

Китайські банки відмовилися брати участь у конференції МВФ в Японії
Фото: segodnya.ua

Провідні китайські банки відмовилися брати участь у щорічній профільній конференції Світового банку та Міжнародного валютного фонду, яка відбудеться в Токіо наступного тижня, пише газета The Wall Street Journal.

Крім того, деякі китайські банки також вирішили відмовитися від участі ще в одній галузевій конференції Sibos, яка відбудеться наприкінці жовтня в Осаці. Так, відвідати її відмовилися представники ICBC, Agricultural Bank of China і Банку Китаю.

Видання також пише, що офіційно фінансові організації не пояснюють причини свого рішення, але найімовірніше це пов'язано з напруженими політичними відносинами між Китаєм і Японією. Токіо і Пекін розходяться в питанні територіальної приналежності островів Сенкаку (китайська назва - Дяоюйдао) в Східно-Китайському морі. На шельфі цих островів були знайдені багаті запаси вуглеводнів.

Конфлікт сторін загострився після того, як на початку вересня Японія викупила три з п'яти спірних островів у приватних власників. Після цього по всьому Китаю відбулася низка антияпонських протестів, через що багато японських підприємств, що працюють на китайській території, змушені були припинити свою діяльність. Крім того, китайська влада направили до островів патрульні катери.

Більш того, пізніше місцеві ЗМІ повідомили, що Пекін може ввести щодо Токіо економічні санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram