ГоловнаСвіт

В Іспанії триває зростання безробіття

Іспанський прем'єр заявив, що уряд не планує звертатися за допомогою до Євросоюзу.

В Іспанії триває зростання безробіття
архивное фото
Фото: EPA/UPG

В Іспанії у вересні кількість безробітних збільшилася на 80 тисяч осіб або на 1,7% порівняно з попереднім місяцем.

Таким чином, в Іспанії зберігається найвищий рівень безробіття в єврозоні, який перевищує 25%. Незважаючи на погіршення ситуації, уряд не поспішає звертатися за допомогою до Євросоюзу.

"Це - кредит, і його доведеться повернути, - поділився своєю думкою безробітний іспанець. - На мій погляд, було б краще його не просити, але якщо немає іншого вибору, ми повинні зробити це".

"Я думаю, це не дуже добре, тому що ситуація критична, масштаби кризи величезні, - зазначає мешканка Мадрида. - Іспанцям і людям з інших регіонів потрібні гроші. Ситуація дуже важка".

У понеділок, 1 жовтня, Євросоюз заявив, що готовий надати допомогу Іспанії, оскільки іспанський уряд затвердив антикризові заходи, спрямовані на скорочення дефіциту бюджету. Вже 2 жовтня прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой змушений був спростувати інформацію про те, що в ці вихідні Мадрид звернеться за допомогою до Євросоюзу. Раніше в ЗМІ циркулювала інформація, що Іспанія готова піти на цей крок, але, на прохання Німеччини, готова його на деякий час відкласти.

Нагадаємо, раніше Центробанк Іспанії оприлюднив результати стрес-тестів іспанських банків, згідно з якими банківській системі країни на рекапіталізацію потрібно близько 60 мільярдів євро. Однак експерти агентства Moody's стверджують, що ця сума занижена, тимчасом як реальна сума становить від 70 до 105 мільярдів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram