ГоловнаСвіт

Росія закликає НАТО уникати силового сценарію в Сирії

МЗС РФ стурбоване зростанням напруження між Дамаском і Анкарою.

Росія закликає НАТО уникати силового сценарію в Сирії
Геннадий Гатилов
Фото: http://ria.ru

Заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов закликав Дамаск і Анкару до "максимальної стриманості", а також закликав НАТО утриматися від втручання в сирійську ситуацію.

Про це повідомляє "Интерфакс".

За словами Гатілова, Росія стурбована наростанням напруження на кордоні між Сирією та Туреччиною.

"Відтак вважаємо, що і сирійська, і турецька влада повинна демонструвати в цій ситуації максимальну стриманість, враховуючи зростання кількості радикалів у лавах сирійської опозиції, які можуть навмисно провокувати конфліктні прикордонні ситуації", - заявив Гатілов.

Він також зазначив, що Росія "послідовно відстоює пріоритет політично-дипломатичного рішення конфлікту".

"Ми знаємо приклади зовнішнього збройного втручання чи то під приводом захисту цивільного населення, чи через наявність зброї масового ураження, якої не існує. Вони показали, що бомбова дипломатія ніколи не приводила до бажаних результатів і лише серйозно підірвала ситуацію у сфері безпеки і в самих країнах, і в регіоні загалом", - заявив він.

Заступник міністра також наголосив, що під час контактів РФ "із партнерами і в НАТО, і в регіоні, зокрема на міжнародних майданчиках", Росія закликає їх "не шукати зачіпки для здійснення силового сценарію або реалізації ініціатив на зразок гуманітарних коридорів або буферних зон".

"Зараз важливо кинути всі сили на те, щоб спонукати сирійські сторони припинити вогонь і запустити національний діалог, тобто на реалізацію Женевського комюніке, яке підписали всі зацікавлені держави. На жаль, деякі з них не поспішають його виконувати", - підкреслив Гатілов.

Нагадаємо, в п'ятницю, 28 вересня, прем'єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган різко розкритикував Росію та Китай за їхню позицію щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram