ГоловнаСвіт

У Єгипті туристів попередили про сильні дощі та зсуви

Селі в декотрих районах уже були.

У Єгипті туристів попередили про сильні дощі та зсуви
Фото: http://donbass.ua

Єгипетська влада попереджає про можливість сильних зливових дощів, утворення зсувів і селів у декількох регіонах країни, зокрема в туристичних зонах на Синайському півострові та в провінції Червоне море.

Про це повідомили в Єгипетській метеорологічної організації.

"Проливні дощі, зливи з грозами, а також утворення селів і значних зсувів можливі з настанням осіннього сезону в окремих регіонах країни з характерним гористим ландшафтом, зокрема, в провінціях Північний і Південний Синай, Червоне море, декількох провінціях Верхнього Єгипту", - йдеться в повідомленні.

У декількох районах Синайського півострова вже минулої доби були зливові дощі, що спричинили селі середньої потужності. У підсумку в центрі Синая була перекрита міжнародна траса, а також тимчасово заблокована дорога Дахаб - Сант-Катрін - Нувейба і шосе, що з'єднує курортні села Таба і Нувейба.

За даними місцевої влади, ніхто не постраждав, автотраси не зазнали серйозного збитку. У приморських зонах і туристичних центрах підвищено готовність усіх оперативних служб на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

У двох провінціях Верхнього Єгипту - Асуан і Ель-Мінья, між Нілом і гірськими масивами на заході, - перед настанням осіннього сезону дощів уже запроваджено найвищий ступінь готовності для муніципальних рятувальних служб, пожежних частин і станцій швидкої медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram