ГоловнаСвіт

Через повітряну кульку Греція залишилася без головного авіаційного радара

Авіаційна влада стверджує, що це не порушило безпеку повітряного руху.

Через повітряну кульку Греція залишилася без головного авіаційного радара
Фото: greekreporter.com

У Греції через повітряну кульку було вимкнено головний авіаційний радар країни, розташований в Афінах, повідомляє AFP із посиланням на місцеву газети "Та неа".

Як з'ясувалося, інцидент стався ще минулої суботи, але довідалися про нього тільки зараз.

Представники місцевого агентства з нагляду за цивільною авіацією сказали, що збій у роботі радара стався через вимкнення електрики. Через це авіаційна влада була змушена на годину відкласти всі вильоти та посадки літаків.

Як пише видання, за 40 хвилин до виходу радара з ладу район, де він розташований, виявився знеструмленим. Оператори енергомереж пояснили, що причиною відсутності електроенергії стала покрита алюмінієм кулька, наповнена гелієм, проте не уточнили, як вона порушила подачу енергії. Перебій тривав близько 13 хвилин. Також залишається невідомим, чому радар вимкнувся через майже півгодини після відновлення електропостачання.

Тим часом авіаційна влада країни запевнила, що вихід із ладу головного радара країни не порушив безпеки повітряного сполучення, оскільки в робочому стані залишилися радари, встановлені в аеропортах країни, зокрема в афінському. Також зберігся радіозв'язок між авіадиспетчерами й екіпажами літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram