ГоловнаСвіт

У Китаї в ДТП загинули німецькі туристи

Щороку жертвами ДТП в Китаї стають до 100 тисяч осіб.

У Китаї в ДТП загинули німецькі туристи
фото из архива
Фото: msnbc.msn.com

Неподалік від китайської столиці Пекіна автобус зіткнувся з вантажівкою, внаслідок чого загинули п'ять німецьких туристів і китайський водій.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Тим часом, у понеділок, 1 жовтня, в країні почалося загальнонаціональне свято, яке триватиме до кінця тижня.

Державне інформагентство "Сіньхуа" повідомляє, що аварія сталася на дорозі, що сполучає столицю з сусіднім містом Тяньцзінь, коли автобус врізався в задню частину вантажівки.Зараз поліція розслідує причини аварії.

Міністерство транспорту КНР повідомляє, що на час свят у Китаї скасовані дорожні збори. Таким чином, на дорогах буде 85 мільйонів автомобілістів, що на 13,3% більше, ніж минулого року. Чиновники очікують, що в цілому цього тижня буде розпочато 740 мільйонів поїздок.

Дорожньо-транспортні пригоди є однією з переважаючих причин смерті в Китаї, оскільки на дорогах з'являється дедалі більше нових і часто погано підготовлених водіїв.

"Сіньхуа" з посиланням на дані поліції повідомляє, що протягом останнього десятиліття жертвами ДТП щороку стають близько 100 тисяч китайців

Поліція, яку цитує державне ЗМІ, говорить, що близько 100 тис осіб гинули в результаті нещасних випадків щороку протягом останнього десятиліття. Проте, за останніми даними, кількість жертв зменшується і становила близько 70 тисяч минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram