ГоловнаСвіт

У США підрахували загиблих в Афганістані американських солдатів

За статистикою незалежного фонду, найбільша кількість смертей стала наслідком використання терористами саморобних вибухових пристроїв.

У США підрахували загиблих в Афганістані американських солдатів

Число американських військових, загиблих в Афганістані за 11 років наземної антитерористичної операції, сягнуло 2000 осіб.

За даними агентства, двотисячним загиблим став американський солдат, убитий 30 вересня зрадником з афганських сил безпеки на одному з блокпостів на сході країни. Унаслідок нападу загинув ще один контрактник - не американець, а також двоє афганських військовослужбовців.

Ще двох американців вбили напередодні, під час нападу терористів на блокпост Національної армії Афганістану поблизу міста Саєдабад. У цій самій сутичці було вбито і кількох афганських військових.

За статистикою незалежного фонду Brookings Institution, найбільша кількість смертей - 40% - стала наслідком використання терористами саморобних вибухових пристроїв. На другому місці в списку причин (близько 30%) - вогонь по своїх. Спостерігачі також зазначають, що втрати американських військ зросли після того, як 2009 року Обама відправив до Афганістану контингент із 33 тисяч військових. Ця група мала вгамувати зрослу активність терористів з руху "Талібан".

При цьому, за даними сайту iCasualities.org, який підрахував втрати США і країн коаліції в Іраку та Афганістані, на 30 вересня 2012 року в Афганістані загинули вже 2 125 американських військових. Втрати британців становлять 433 особи, ще 633 загиблих припало на інші країни. Пік втрат припав на 2010 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram