ГоловнаСвіт

Керівник Apple перепросив за провал нового картографічного сервісу

Тім Кук натякнув на те, що компанія мусила почати створювати власні карти.

Керівник Apple перепросив за провал нового картографічного сервісу

Керівник Apple перепросив за недопрацювання в нових картах, що з'явилися в iOS 6 після відмови компанії від використання карт Google у своїх мобільних пристроях.

"Apple прагне створювати продукти світового класу, які забезпечують нашим клієнтам найкращі можливості роботи. Запустивши нові карти на минулому тижні, ми не дотягли до цієї мети", - йдеться у відкритому листі Тіма Кука, розміщеному на офіційному сайті компанії.

"Нам дуже шкода, що сервіс розчарував наших клієнтів, і ми робимо все від нас залежне, щоб зробити карти кращими", - сказано в листі.

"Ви можете спробувати альтернативні рішення, стягнувши додаткові карти в App Store, такі як Bing, MapQuest і Waze, або використовувати Google Maps або Nokia Maps, перейшовши на веб-сайти цих сервісів і створивши відповідні ярлики на робочому столі", - продовжив Тім Кук. Ця пропозиція голови Apple - справжня сенсація, оскільки раніше "яблучна компанія" намагалася ніколи не згадувати конкурентів у піар-матеріалах.

Однак Тім Кук одразу натякнув, що Apple мусила створювати власні карти, оскільки не змогла домовитися з Google про прийнятні умови реалізації низки просунутих функцій на базі колишніх додатків для iPhone і iPad.

Як і припускали деякі спостерігачі, компанія хотіла надати своїм клієнтам можливості покрокової голосової навігації, векторних (замість растрових, які вимагають більшого трафіку) карт і тривимірного фотореалістичного режиму перегляду Flyover. Однак зробити це можна було, лише розробивши з нуля нову версію картографічного сервісу.

Нагадаємо, в попередніх версіях iOS, операційної системи для мобільних пристроїв Apple, використовувалися карти Google, проте в червні компанія заявила, що відмовиться від них на користь власної програми, заснованої на даних нідерландської компанії TomTom, яка спеціалізується на супутниковій навігації.

Ще до виходу у світ нової мобільної операційної системи Apple експерти висловлювали заклопотаність у зв'язку з ефективністю навігаційного додатка, особливо його здатності знаходити установи або магазини через функцію пошуку. Однак все обернулося набагато сумніше: на картах Apple дороги малюються мало не по повітрю, одні об'єкти видаються за інші, на рівному місці з'явилися неймовірної висоти гори, міста позначено як моря, плюс, звісно, інформація про чимало організацій і всілякі визначні пам'ятки не відповідає дійсності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram