ГоловнаСвіт

У серії терактів в Іраку загинули 32 людини

Поранено близько ста осіб.

У серії терактів в Іраку загинули 32 людини
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Унаслідок серії терактів, що прокотилися Іраком у неділю, загинули 32 людини.

Про це повідомляє агентство Reuters.

За даними агентства Associated Press, поранені 94 людини.

Найбільший теракт стався в місті Таджі, за 20 кілометрів від столиці країни Багдада. Вибухові пристрої, закладені в трьох автомобілях, спрацювали по черзі. Унаслідок вибухів загинули 11 осіб, 24 отримали поранення.

Вибухи також прогриміли в столиці країни, Багдаді, в містах Кіркук на півночі і Ель-Кут на півдні. Основною метою терористів стали поліцейські дільниці та блокпости, а також райони, де проживають шиїти. Для здійснення вибухів терористи використовували заміновані автомобілі.

Окрім цього, терористи підірвали автобус, який перевозив іранських паломників. Семеро громадян Ірану отримали поранення.

Загальне число жертв аналогічної серії терактів в Іраку на початку вересня перевищило сто людей, ще понад 300 постраждали.

Зростання напруження в цій близькосхідній країні пов'язане з історично сформованим протистоянням двох найбільших ісламських громад - сунітів і шиїтів. Згідно з переписом 1997 року, 66% населення Іраку становлять мусульмани-шиїти, 34% - суніти. За часів правління Саддама Хусейна суніти займали чільне місце в державних структурах Іраку. Однак після збройного вторгнення США в Ірак 2003 року, в результаті якого Хусейна скинули, сунітів витіснили шиїти, зайнявши низку важливих державних посад, серед яких найвпливовішим є місце прем'єр-міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram