ГоловнаСвіт

"ВКонтакте" витерла антиісламський фільм

17 вересня Генпрокуратура за запитом сенатора Руслана Гаттарова визнала "Невинність мусульман" екстремістським фільмом.

"ВКонтакте" витерла антиісламський фільм
Фото: kontaktis.ru

Із соціальної мережі "ВКонтакте" витерли  більшість копій антиісламського фільму "Невинність мусульман", визнаного Генпрокуратурою екстремістським. Пошук за відеозаписами в соцмережі видає переважно ролики з оглядом фільму або новинні сюжети, хоча кілька копій і фрагментів "Невинності мусульман" на момент написання замітки залишалися доступними.

Удень 27 вересня гендиректор "ВКонтакте" Павло Дуров у Twitter назвав "Невинність мусульман" "убогим, малобюджетним, недискусійним фільмом". "Витер. Даєш якісне антиісламське кіно!" - додав Дуров.

17 вересня Генпрокуратура за запитом сенатора Руслана Гаттарова визнала "Невинність мусульман" екстремістським фільмом і зажадала від суду заборонити його поширення в Росії. Засідання із цього питання призначено на 1 жовтня. Регіональні прокуратури почали вимагати від місцевих інтернет-провайдерів обмежити доступ абонентів до сайтів, що містять ролик.

21 вересня прокуратура Санкт-Петербурга винесла застереження керівництву "ВКонтакте" про неприйнятність поширення екстремістського фільму. Тоді представники соцмережі наголошували, що видалять ролик, якщо буде відповідне рішення суду.

Того самого дня деякі жителі Волгограда позбулися доступу до "ВКонтакте" і відеохостингу YouTube, на якому також розміщено копії фільму. Намагаючись зайти на сайт, користувачі бачили лист Роскомнагляду до місцевого провайдера. Він містив вимогу закрити абонентам доступ до "Невинності мусульман". Через кілька годин ресурси знову почали відкриватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram