ГоловнаСвіт

Американська актриса судиться з YouTube і режисером антиісламського фільму

Раніше Верховний суд Лос-Анджелеса вже відхилив один позов героїні фільму.

Американська актриса судиться з YouTube і режисером антиісламського фільму
архивное фото
Фото: ridus.ru

Актриса, яка заявила, що обманним шляхом була залучена в зйомки ісламофобського фільму "Невинність мусульман", який спровокував масові протести в усьому мусульманському світі, в середу, 26 вересня, подала позов у федеральний суд з вимогою видалити фільм на відеохостингу YouTube.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У позові актриса Сінді Лі Гарсія пред'являє звинувачення сервісу YouTube і його материнській компанії Google Inc, а також християнину-копту американсько-єгипетського походження, який вважається режисером цього фільму.

Минулого тижня Верховний суд Лос-Анджелеса відхилив прохання Гарсії про судовий наказ, згідно з яким YouTube мав заблокувати грубо зроблене 13-хвилинне відео.

Як і в своєму попередньому позові, Гарсіа звинуватила передбачуваного режисера фільму в шахрайстві, наклепі і недобросовісній діловій практиці. Крім того, в її федеральному позові йдеться про авторські права актриси на її роль в антиісламському фільмі.

Справа Гарсії є першим цивільним позовом у зв'язку з фільмом, зробленим у вигляді трейлера, в якому пророк Мухаммед зображується алкоголіком і дурнем з сексуальними девіаціями. Віеоролік став причиною масових антиамериканських протестів у Єгипті, Лівії і десятках інших мусульманських країн. Спалах насильства збігся з нападом на американське консульство в місті Бенгазі, в результаті якого було вбито посла США в Лівії Кристофера Стівенса і ще троє співробітників дипмісії. Протестувальники також штурмували посольства США та інших західних країн в різних містах Близького Сходу, Азії та Африки. Для багатьох мусульман будь-яке зображення пророка вважається богохульством.

Проте Google відмовилася зняти фільм з YouTube, незважаючи на тиск з боку Білого Дому та інших організацій, хоча компанія заблокувала відео в Єгипті, Лівії та інших мусульманських країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram