ГоловнаСвіт

У Чехії послаблять заборону на продаж міцного алкоголю

На думку президента, заборона на продаж спиртних напоїв є нерозумною.

У Чехії послаблять заборону на продаж міцного алкоголю

Уряд Чехії 26 вересня оголосив про намір послабити заборону на торгівлю міцним алкоголем, запроваджену в країні 15 вересня, після хвилі отруєнь метанолом.

За словами прем'єр-міністра Чехії Петра Нечаса, з 27 вересня в країні стане можливою торгівля напоями з вмістом алкоголю понад 20%, виготовленими до 1 січня 2012 року. Крім того, буде дозволено продаж алкогольної продукції, випущеної після зняття заборони. На таку продукцію необхідно буде наліплювати спеціальні акцизні марки нового зразка.

Раніше президент Чехії Вацлав Клаус уже говорив про необхідність відновити торгівлю міцним алкоголем. На його думку, заборона на продаж спиртних напоїв є нерозумною й нічого не дасть, окрім розширення незаконної торгівлі алкоголем.

Нагадаємо, що 15 вересня уряд Чехії увів заборону на торгівлю спиртними напоями з міцністю понад 20%. Згодом уряд Чехії припинив експорт міцного алкоголю й увів заборону на його рекламу. Рішення було спричинене хвилею отруєнь контрафактним алкоголем, що містив метиловий спирт: за два тижні в Чехії померли 25 осіб і ще 40 були госпіталізовані.

24 вересня чеська поліція заарештувала двох осіб, підозрюваних у виробництві та розповсюдженні отруйного алкоголю. Заарештованим загрожує від 12-20 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram