ГоловнаСвіт

Під час заворушень в Афінах затримано більше ніж сто осіб

Активісти повідомляють у Twitter, що щонайменше кілька людей постраждали в бійці або отруїлися сльозогінним газом.

Під час заворушень в Афінах затримано більше ніж сто осіб

Більше ніж сто людей затримані в середу під час заворушень в Афінах, повідомив представник столичної поліції.

"Ми наразі перебуваємо в процесі збору даних. За попередньою інформацією, затримано більше ніж 100 осіб, з них будуть заарештовані близько 20. Постраждали четверо або п'ятеро поліцейських", - сказав співрозмовник агентства.

Заворушення відбулися після багатотисячних демонстрацій в центрі міста проти заходів економії, які ухвалює уряд країни в обмін на кредити ЄС і МВФ. Невелика частина демонстрантів закидала поліцію камінням і пляшками із запальною сумішшю, поліцейські відповідали сльозогінним газом. Учасники заворушень спалили парусиновий рекламний намет на площі Синтагма перед будівлею парламенту країни. Також загорілося дерево в Національному саду - парку, прилеглому до будівлі парламенту.

Активісти повідомляють у Twitter, що щонайменше кілька людей постраждали в бійці або отруїлися сльозогінним газом.

Поліцейські також затримали за підозрою в причетності до заворушень репортера місцевої газети, в сумці у якого було виявлено протигаз. Після протестів журналістських профспілок репортера відпустили без пред'явлення звинувачень. Протигази стали в останні роки стандартною "уніформою" не тільки учасників заворушень, але й журналістів, які висвітлюють протести, через масове застосування поліцією сльозогінного газу.

В даний час, за даними поліції, ситуація в Афінах спокійна, на центральних вулицях відновлюється рух після закінчення багатотисячних протестів. У Греції в середу відбувається загальний страйк проти чергових заходів економії, які готує уряд країни в обмін на кредити ЄС і МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram