ГоловнаСвіт

Колишній глава Жанаозена отримав 10 років в'язниці

Справа була порушена після масових заворушень, що сталися в грудні 2011 року.

Колишній глава Жанаозена отримав 10 років в'язниці
Орак Сарбопеев

Спеціалізований міжрайонний суд у кримінальних справах Актюбінської області Казахстану засудив колишнього мера міста Жанаозена, де в грудні 2011 року сталися масові заворушення, Орака Сарбопеєва до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд відбувався за участю присяжних в Актобі (адмінцентр Актюбінської області).

"Сарбопеєву призначено 10 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму", - оголосив вирок суддя Шапагат Алніяз.

Колишнього акима засуджено за статтею "Приготування до злочину і замах на злочин", за статтею "одержання хабара у великому розмірі" його було виправдано.

Наприкінці червня присяжні на суді, що відбувався у місті Актау (адміністративному центрі Мангістауської області), визнали колишнього акима міста Жанаозен ОРАК Сарбопеєва невинуватим в інкримінованих йому злочинах. Після оголошення вироку присяжних колишнього акима було звільнено з-під варти в залі суду.

Однак рішенням апеляційної колегії суду Мангістауської області, за протестом прокуратури, його знову заарештували в залі суду на початку серпня. Перегляд справи було вирішено провести в Актобі.

Справа була порушена після масових заворушень, що відбулися 16-17 грудня 2011 року в Жанаозені та селищі Шетпе Мангістауської області, в яких загинули щонайменше 15 осіб і понад 100 отримали поранення.

Розгляд кримінальної справи проти екс-акима Жанаозена Сарбопеєва за участю присяжних розпочався в спеціалізованому міжрайонному суді з кримінальних справ Актоба 19 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram