ГоловнаСвіт

У Єгипті висміяли Захід

Впливове видання надрукувало свої карикатури.

У Єгипті висміяли Захід

Світська єгипетська газета розгорнула кампанію проти карикатур на пророка Мухаммеда, опублікованих минулого тижня у французькому сатиричному журналі "Шарлі Ебдо".

Газета "Аль-Ватан", яка перебуває в опозиції до уряду "Братів-мусульман", надрукувала 13 карикатур, які висміюють ставлення мешканців Заходу до мусульман.

Видання публікує також серію статей на тему релігійної нетерпимості, написаних впливовими авторами зі світськими переконаннями.

У коментарях на веб-сайті "Аль-Ватан" багато читачів схвалюють ідею газети відповісти насмішкою на насмішку.

Нагадаємо, минулого тижня сатиричний журнал "Шарлі Ебдо", паризькі офіси якого зараз перебувають під охороною поліції, кинув виклик критикам, вирішивши випустити новий тираж із карикатурами на пророка Мухаммеда. Тираж розпродали протягом декількох хвилин у середу. Видання стверджує, що карикатури служать лише для того, щоб посміятися з галасу, який створив фільм.

Французькі ЗМІ показали по телебаченню кадри з посольства у своїй колишній колонії Тунісі, де ісламістський уряд також заборонив протести проти карикатур. Дипмісію оточили колючим дротом, її охороняють солдати.

Тим часом у четвер близько 100 іранців улаштували акцію протесту перед посольством Франції в Тегерані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram