ГоловнаСвіт

Обама: режим Асада повинен залишити владу

За словами президента США, майбутнє не повинно належати диктатору.

Обама: режим Асада повинен залишити владу
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама закликав піти сирійського лідера Башара Асада, який уже півтора року протистоїть збройній опозиції, яка намагається повалити його.

Про це Обама заявив виступаючи під час загальнополітичної дискусії на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

"Ми знову оголошуємо, що режим Башара Асада повинен завершитися, щоб страждання сирійського народу були зупинені й почався новий світанок", - сказав Обама, повідомляє РІА "Новости".

"У Сирії майбутнє не повинно належати диктатору, який убиває свій народ", - заявив американський лідер.

Нагадаємо, в Сирії більш ніж півтора року триває збройне протистояння влади і антиурядових сил, унаслідок якого, за наявними в ООН відомостями, загинули вже понад 20 тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що зіштовхується з опором добре озброєних бойовиків, підтримку яким надають ззовні.

Як відомо, 18 вересня в Нью-Йорку стартувала 67-ма сесія Генасамблеї ООН. На порядку денному сесії понад 150 тем, у тому числі питання сприяння сталому розвитку країн, підтримки миру та безпеки, дотримання режиму ядерного нерозповсюдження, захисту прав людини і розвитку міжнародного права.

24 вересня Президент Віктор Янукович вирушив у Нью-Йорк (США) для участі в сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram