ГоловнаСвіт

У КНДР відкрилася друга сесія парламенту

Північнокорейські школярі будуть вчитися на рік довше для "кращої підготовки революціонерів".

У КНДР відкрилася друга сесія парламенту
Ким Чен Ын

У Північній Кореї відкрилася друга сесія парламенту, на якій, попри численні очікування, не обговорювали економічних реформ, які, як припускали аналітики, планує провести молодий лідер Кім Чен Ин.

Про це повідомляє агентство Reuters.

За даними державного інформаційного агентства ЦТАК, остання сесія Вищої народної асамблеї (ВНА) пройшла у квітні, коли Кім Чен Ина офіційно представили як лідера КНДР після раптової смерті батька Кім Чен Іра в грудні 2011 року. При цьому сесія ВНА втретє за останнє десятиліття проходить частіше, ніж раз на рік. Цього разу ВНА лише погодилася продовжити обов'язкове шкільне навчання на рік - для "кращої підготовки революціонерів".

Аналітики вважали, що Кім Чен Ин може скористатися цією подією, щоб затвердити зміни в інвестиційному законодавстві, сподіваючись отримати додаткове фінансування з боку китайських компаній.

Північна Корея сильно залежить від економічної підтримки свого гігантського сусіда - Китаю, але останнім часом одна з найбільших китайських компаній заявляє про ризики ведення бізнесу з КНДР.

Тим часом ЦТАК повідомило, що продовження періоду навчання відображає "благородні наміри шановного Кім Чен Ина, які проявляються в його полум'яній любові до молодого покоління і до майбутнього".

Асамблея також призначила нових депутатів і замінила голову комітету з бюджету, але у звіті ЦТАК не згадано якихось обговорень або ухвалення будь-яких економічних чи сільськогосподарських реформ.

Нагадаємо, джерело Reuters, пов'язане з Пхеньяном і Пекіном, заявило, що уряд КНДР дозволить селянам залишати собі до 50% урожаю. Джерело агентства також припускало, що остаточне рішення із цього питання заледве чи ухвалять на засіданні парламенту. Утім, воно стверджувало, що асамблея, радше за все, буде обговорювати "економічну перебудову".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram