ГоловнаСвіт

Учені винайшли спосіб лікування одного з видів чоловічого непліддя

За словами авторів дослідження, наразі методику можна застосовувати лише в лабораторії.

Учені винайшли спосіб лікування одного з видів чоловічого непліддя

Учені з Великобританії та Греції запропонували спосіб лікування одного з видів чоловічого непліддя. Дослідження провела група фахівців під керівництвом Карла Свонна з Медичної школи Кардифського університету.

Протягом попередніх досліджень Свонн і його колеги з'ясували, що сперма містить фермент фосфоліпазу С-дзета. Після запліднення цей білок активує яйцеклітину, після чого починається формування та розвиток ембріона. Дефекти ферменту спричиняють порушення ембріогенезу, що свідчить про чоловіче безпліддя.

На новому етапі роботи група Свонна синтезувала в лабораторії рекомбінантну фосфоліпазу С-дзета. Після цього вчені провели серію експериментів із яйцеклітинами. Вони вводили отриманий фермент у цитоплазму цих клітин. У результаті введення рекомбінантного білка відбувалася активація яйцеклітини і починався нормальний розвиток ембріона до стадії бластоцисти.

За словами авторів дослідження, наразі цю методику можна застосовувати лише в лабораторії, для її впровадження в клінічну практику потрібні деякі модифікації. Однак у майбутньому метод можна буде використовувати під час екстракорпорального запліднення, щоб підвищити шанси пар на успішне зачаття дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram