ГоловнаСвіт

Екс-прем'єра Ізраїлю засудили на рік умовно

Егуд Ольмерт також повинен сплатити 18,6 тисячі доларів.

Екс-прем'єра Ізраїлю засудили на рік умовно
Эхуд Ольмерт
Фото: topnews.in

Єрусалимський суд виніс вирок екс-прем'єрові Ізраїлю Егуду Ольмерту, звинуваченому в корупції.

Про це 24 вересня повідомляє Associated Press.

Політика зобов'язали сплатити штраф у розмірі 73 тисяч шекелів (18,6 тисячі доларів) і засудили до року позбавлення волі умовно. Згодом Ольмерт зможе повернутися до політичної діяльності, оскільки реального терміну він не отримав.

Слухання в корупційній справі Егуда Ольмерта завершилися в липні. Суд визнав його винуватим у конфлікті інтересів, але виправдав за двома іншими пунктами звинувачення: у зловживанні повноваженнями й отриманні хабарів під час виборчої кампанії.

Суддя визнав доведеними твердження слідства, що, обіймаючи посаду міністра промисловості, торгівлі та праці протягом 2003-2005 років, Ольмерт тиснув на державний фонд інвестицій, домагаючись субсидій і пільг для знайомих бізнесменів. Зокрема, гроші отримав колишній діловий партнер Ольмерта Уріель Мессер.

За цим звинуваченням політикові загрожувало до п'яти років в'язниці. Якби суд засудив його до позбавлення волі, Ольмерт став би першою людиною, яка коли-небудь займала посаду прем'єра Ізраїлю й була відправлена у в'язницю. Повідомляли, однак, що звинувачення наполягало не на тюремному терміні, а на шести місяцях громадських робіт. Тоді, як писали ізраїльські ЗМІ, Ольмерт не зміг би повернутися в політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram