ГоловнаСвіт

Єгипетський суд засудив 14 ісламістів до смерті

Підсудні звинуватили Мохаммеда Мурсі в рішенні суду.

Єгипетський суд засудив 14 ісламістів до смерті
Фото: EPA/UPG

Єгипетський суд у понеділок засудив 14 войовничих ісламістів до смерті через повішення, і ще чотирьох до довічного позбавлення волі за напади на військові та поліцейські сили на Синайському півострові минулого року.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Підсудним, які є членами угруповання ісламізму під назвою "Таухід і джихад", було пред'явлено звинувачення у вбивстві трьох співробітників поліції, одного військовослужбовця й однієї цивільної особи під час нападів у червні і липні 2011 року. За словами джерела агентства в суді, вісім із 14 смертних вироків винесено заочно.

Бойовики зустріли вирок вигуками на адресу президента Мохаммеда Мурсі, який представляв на президентських виборах ісламістський рух "Брати-мусульмани",  підсудні звинувачують його в тому, що суд прийняв таке рішення.

"Мурсі є невірним і ті, хто слідує за ним, - невірні", - кричав один із підсудних, тоді як інші кричали "Аллах великий".

Нагадаємо, безпека на Синайському півострові погіршилася після повалення президента Хосні Мубарака в лютому 2011 року. Групи войовничих ісламістів, розкиданих по всій півночі ізольованого регіону, нападають на поліцейські дільниці й уже шість разів пошкоджували газопровід Синай-Ізраїль-Йорданія. У Шейх-Зайєд і деяких інших містах на півночі Синаю вже кілька місяців немає поліції. Армія, до якої місцеве населення ставиться більш прихильно, ніж до поліції, з усіх сил намагається забезпечувати безпеку в регіоні. Крім того, після вбивства 16 єгипетських прикордонників у серпні єгипетські сили безпеки провели військову операцію проти ісламістів у Синаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram