ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Японії проводить перестановки в японському керівництві

У найближчі місяці в Японії відбудуться парламентські вибори.

Прем'єр-міністр Японії проводить перестановки в японському керівництві
Есихико Нода

Прем'єр-міністр Японії Есіхіко Нода як підготовку до прийдешніх виборів, почав проводити кадрові перестановки в Кабінеті міністрів і призначив міністра фінансів Юна Азума на керівний пост у правлячій Демократичній партії.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

За словами Ноди, Азума залишатиметься на посаді поки не буде призначено заміни.

Нода також сказав журналістам, що Гоші Хосоно, міністр охорони навколишнього середовища, який також відповідає за реакцію на ядерну катастрофу минулого року, також займе одну з керівних посад у партії.

Зміна міністра фінансів навряд вказує на зміну ставлення прем'єр-міністра до більш суворої фінансової дисципліни або на зміни у валютній політиці Японії, яка нині прагне сповільнити зростання курсу єни.

"Я вирішив призначити Азума і Хосоно на нові посади, але я повідомив обом міністрам, що вони виконуватимуть свої обов'язки доти, доки не буде визначено їх заміну, щоб уникнути вакууму", - заявив Нода.

Як повідомляє Kyodo News, генеральний секретар Демократичної партії Адзума Кошііші заявив, що Нода може оголосити про зміни у складі свого кабінету 1 жовтня.

Есіхіко Нода переобрано як главу демократів минулого тижня, але уряд заплутався в дипломатичних сварках із більшістю своїх сусідів, насамперед із Китаєм. Нині, напередодні парламентських виборів, які, як очікують, пройдуть у найближчі місяці, уряд зосереджений на відновленні своїх позицій і прихильності громадськості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram