ГоловнаСвіт

Канада і Британія об'єднають посольства

До угоди про спільні дипмісії можуть приєднатися й інші держави.

Канада і Британія об'єднають посольства

Канада і Британія домовилися про створення об'єднаних диппредставництв у низці країн, повідомляє BBC із посиланням на заяву британського МЗС.

Очікується, що відповідну угоду буде підписано під час візиту керівника зовнішньополітичного відомства Великобританії Вільяма Хейґа в Оттаву.

У заяві британського міністерства закордонних справ сказано, що спільні дипмісії передусім буде створено в тих країнах, де одна з країн не має посольства. При цьому будуть скорочені витрати обох сторін на утримання дипмісій. Утім, не відомо, для яких країн створять спільні представництва.

"Як заявив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон під час торішнього виступу перед канадським парламентом, "ми дві різні нації, але маємо одну королеву та спільні цінності", - зазначив Хейґ перед зустріччю зі своїм канадським колегою Джоном Бердом.

Хейґ також порівняв Канаду і Великобританію з двоюрідними братами, наголосивши, що країни давно співпрацюють. За словами міністра, це стосується і світових воєн минулого століття, і сьогоднішньої війни з терористами в Афганістані, а також підтримки країн "Арабської весни" - Лівії та Сирії.

"Прагнення об'єднати наші посольства в тих країнах, де ми повважаємо це зручним, є природним", - наголосив Хейґ.

Окрім того, згодом до британсько-канадської угоди про створення об'єднаних дипмісій можуть приєднатися Австралія та Нова Зеландія.

Нагадаємо, формально королева Великобританії та Північної Ірландії Єлизавета II є правителем Канади, Австралії та Нової Зеландії, а також 12 інших членів Співдружності націй, що складається з 54 держав. При цьому роль королівської особи символічна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram