ГоловнаСвіт

В Ірані заговорили про третю світову війну

Іранський генерал попередив Ізраїль.

В Ірані заговорили про третю світову війну

Удар Ізраїлю по Ірану може в підсумку призвести до третьої світової війни.

Із таким попередженням виступив в інтерв'ю арабомовному телеканалу "Аль-Алям" командувач аерокосмічними силами іранського Корпусу "вартових ісламської революції" генерал Амір Алі Хаджізаде.

"Іран не буде першим розв'язувати війни, проте, не виключено, завдасть удару на випередження, якщо буде впевнений, що вороги проводять останні приготування до агресії проти нас", - сказав він, наголосивши при цьому, що поки що таких передумов немає.

Якщо в один прекрасний день ізраїльський режим застосує проти нас заходи, групи спротиву, особливо Хезболла ... будуть реагувати.

— Військовий радник верховного лідера Ірану аятолли Алі Хаменеї, Ях'я Рахім-Сафаві

"Ізраїль навіть не може уявити, якою буде відповідь ІРІ на цю агресію - масштабною і всеохоплюючою, вона стане прелюдією до його загибелі і, не виключено, що переросте в третю світову війну", - вказав генерал. За його словами, "американські бази в Бахрейні, Катарі й Афганістані, як елемент присутності США в регіоні, без коливання будуть атаковані, якщо виникне полум'я війни".

Нагадаємо, в Ізраїлі та Ірані вже давно говорять про можливий військовий конфлікт. Так, Ізраїль заявляє, що Тегеран розробляє ядерну зброю, яку може застосувати проти Тель-Авіва й інших країн Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram