ГоловнаСвіт

Мусульмани спалили англіканську церкву в Пакистані

Протестувальники також розірвали біблію і напали на священиків.

Мусульмани спалили англіканську церкву в Пакистані
Фото: http://www.i-r-p.ru

Натовп пакистанських демонстрантів, обурених фільмом "Невинність мусульман", спалила англіканський храм святого Павла в місті Мардані на північному заході країни.

Повідомило в неділю агентство KAI.

Після п'ятничних молитов мусульмани увірвалися в англіканський храм, який було побудовано на початку XX століття і до цього не піддавався нападам, зруйнували вівтар, розірвали Біблію і потім підпалили будівлю. Крім того, протестувальники увірвалися в школу, бібліотеку, інформаційний центр і будинки двох священиків і шкільного вчителя, де вчинили погроми. Про кількість постраждалих не повідомляють.

Представник Британської християнської асоціації Пакистану Вілсон Чоудрі заявив, що "нині жоден християнин у Пакистані не може почуватися в безпеці ні в містах, ані в сільській місцевості, оскільки в будь-який момент він може піддатися такому нападу".

Нагадаємо, масові акції проти появи в інтернеті скандального аматорського фільму "Невинність мусульман" пройшли в кількох країнах мусульманського світу. Стрічка, де пророка Мухаммеда показано в непривабливому світлі, створено в США. Найбільшого напруження протести досягли в Єгипті та Ємені, виступи також відбулися в Судані, Тунісі, Пакистані та Бангладеш. У місті Бенгазі на сході Лівії радикально налаштовані учасники протестів штурмували консульство США, при цьому було вбито чотирьох осіб, у тому числі американського посла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram