ГоловнаСвіт

Єгипетський суд відхилив апеляцію на розпуск парламенту

Перші парламентські вибори після повалення режиму Хосні Мубарака пройшли наприкінці 2011 року.

Єгипетський суд відхилив апеляцію на розпуск парламенту

Вищий адміністративний суд Єгипту в суботу, 22 вересня, відхилив апеляцію на рішення про розпуск парламенту.

У своїй постанові суд зазначив, що рішення Верховного конституційного суду країни не можна переглянути. Апеляцію на розпуск парламенту подавали представники Партії свободи і справедливості, політичного крила руху "Брати-мусульмани", який виграв вибори.

Перші після повалення режиму Хосні Мубарака вибори парламенту Єгипту пройшли наприкінці 2011-го - на початку 2012 року. Верховний конституційний суд країни 14 червня 2012 року визнав парламент нелегітимним, мотивувавши своє рішення порушеннями, допущеними під час голосування. Через два дні Верховна військова рада країни розпустила парламент.

8 липня президент Єгипту Мохаммед Мурсі, який заступив на посаду за тиждень до цього, видав указ, що скасував розпуск парламенту. Два дні опісля Верховний конституційний суд скасував президентський декрет, а 12 липня стало відомо, що Мурсі погодився з постановою суду, зазначивши, що Єгипет є правовою державою.

Нові вибори до парламенту Єгипту заплановано провести через два місяці, після ухвалення Конституції країни. Зараз проект Основного закону розробляє Конституційна асамблея, і як очікують, його затвердять до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram