ГоловнаСвіт

США відмовилися вилучити скандальний фільм із YouTube

Google закрив доступ до фільму в кількох країнах.

США відмовилися вилучити скандальний фільм із YouTube
Кадр из фильма "Невинность мусульман"

Суд у США відмовився задовольнити позов актриси, яка вимагала заблокувати доступ до фільму "Невинність мусульман" на YouTube.

Сінді Лі Гарсія, яка брала участь у зйомках картини, у своєму позові заявляла, що творець фільму Накула Бесслі обдурив її, не розповівши про антиісламську спрямованість "Невинності мусульман". У зверненні актриси зазначалося, що вихід фільму завдав їй репутаційного збитку, а також наразив на погрози фізичної розправи.

У рішенні суду зазначено, що актриса не надала документів, які підтверджують її співпрацю з творцями "Невинності мусульман". Сама Лі Гарсія пообіцяла найближчими тижнями домогтися перегляду судового вердикту, надавши додаткові докази своєї позиції.

Трейлер до фільму "Невинність мусульман", який негативно зображає пророка Мухаммеда, на початку вересня спричинив численні акції протесту, а також напади на американські посольства в кількох країнах Близького Сходу, Африки й Азії.

Раніше Google закрив доступ до фільму в низці держав, де його визнали таким, що порушує законодавство, зокрема, в Індії, Індонезії, Малайзії та Саудівській Аравії. Влада Пакистану, Судану, Афганістану та Бангладеш через ролик повністю закрила доступ до відеопорталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram