ГоловнаСвіт

Австралійська церква підрахувала кількість жертв священиків-педофілів

Стверджують, що більшість епізодів зафіксовано між 1960-ми і 1980-ми роками.

Австралійська церква підрахувала кількість жертв священиків-педофілів

Римська католицька церква в австралійському штаті Вікторія назвала число дітей, які стали жертвами священиків-педофілів. Дані оприлюднили у відповідь на запит парламенту штату.

У доповіді йдеться про те, що з 1931 року сексуальних домагань із боку священиків Римської католицької церкви у Вікторії зазнали 620 дітей. Стверджують, що більшість епізодів зафіксовано між 1960-ми і 1980-ми роками. Триває розслідування ще 45 ймовірних випадків сексуального домагання священиків до дітей.

Архієпископ столиці Вікторії Мельбурна Деніс Харт (Denis Hart) назвав цифри "жахливими і ганебними", проте наголосив, що релігійні установи не повинні замовчувати такі інциденти. Він також заявив, що Церква робитиме все можливе, щоб спокутувати свою провину перед жертвами священиків і не допустити нових випадків насильства.

На думку борців із педофілами, за звітний період лише у штаті Вікторія реальне число жертв священиків Римської католицької церкви сягнуло десяти тисяч. А ті випадки, про які стає відомо, найчастіше траплялися багато років тому, тож вже неможливо притягнути ґвалтівника до відповідальності.

Останніми роками питання сексуального насильства в Католицькій церкві Австралії особливо загострилося. 2008 року під час візиту до Австралії Папа Римський Бенедикт XVI публічно перепросив жертв священиків-педофілів.

За останнє десятиліття Католицька церква пережила кілька великих скандалів, пов'язаних із звинуваченнями священиків у насильстві над дітьми. Найбільше уваги привернули католицькі церкви США й Ірландії. При тому йшлося переважно про злочини 1960-1980-х років. Випадки сексуального домагання з боку священиків виявлено також у Німеччині, Великобританії й низці інших країн.

Окрім того, 2010 року Бенедикта XVI звинуватили в тому, що як кардинал він був причетним до приховування скоєних священиками сексуальних злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram