ГоловнаСвіт

Журналістів пустили в скандальну грузинську в'язницю

Новий глава МВС пообіцяла довести до ладу пенітенціарну систему.

Журналістів пустили в скандальну грузинську в'язницю
Фото: newsgeorgia.ru

Після відставки Михайлом Саакашвілі глави МВС Бачо Ахалая в четвер вперше в історії країни МВС Грузії очолила жінка - Катерина Згуладзе. Вона пообіцяла навести порядок і встановити спокій, а в скандальну в'язницю нарешті були допущені ЗМІ.

Катерина Згуладзе, яка раніше обіймала посаду першого заступника глави МВС, після призначення оголосила, що запобігатиме насильству в тюрмах, подбає про те, щоб патрульна поліція була в повному розпорядженні нового міністра пенітенціарної системи Георгія Тугуши для допомоги у винищуванні насильницьких заходів у в'язницях, і забезпечить мирну обстановку для проведення через 10 днів парламентських виборів у Грузії.

Згуладзе додала, що колишні часи будуть забуті, оскільки 18 років тому вона сама стала жертвою насильства з боку поліції і чудово розуміє постраждалих. Згуладзе пообіцяла, що МВС гарантує захист громадян і їхніх дітей, а також гарантує, що вибір громадян буде вільним і безпечним.

Тим часом в Глданську в'язницю №8 (Тбілісі), де були зняті сцени насильства поліцейськими над ув'язненими, сьогодні пустили журналістів. Кореспондент Першого інформаційного кавказького каналу (ПІК) повідомляє, що це один з перших наказів міністра з виконання покарань та юрдопомоги Георгія Тугуши.

Після скандалу і до сьогодні представники ЗМІ не допускалися в тюремні установи. Ув'язнені вітали журналістів оплесками і дружніми криками, вони повідомили, що режим за останні дні змінився на краще і не відбувається жодних актів насильства.

Також відвідали засуджених і представники апарату Народного захисника і неурядової організації "Асоціація молодих юристів Грузії".

Нагадаємо, що Глданську в'язницю досі пікетують розлючені через те, що сталося, родичі ув'язнених. Георгій Тугуши вийшов до людей і заявив, що всі проблеми і прорахунки в пенітенціарній системі Грузії обов'язково будуть вирішені. Як додав Тугуши, тепер у в'язницях діятиме постійний цивільний контроль як з боку НУО, так і з боку апарату Народного захисника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram