ГоловнаСвіт

Фахівці підрахували, скільки дітей зареєстровано у Facebook

Дослідження ініціювала Федеральна торгова комісія

Фахівці підрахували, скільки дітей зареєстровано у Facebook
Фото: tsn.ua

Фахівці підрахували, що з більш ніж 955 млн користувачів Facebook більш ніж 3,5% - діти.

Показово, що, за словами адміністрації сайту, вона закриває доступ до сайту дітям, зокрема, за рік "забанено" 800 тисяч.

Відповідно до законодавства США про захист інформації про дітей в Інтернеті, Facebook зобов'язаний допускати дітей тільки в разі дозволу батьків. При цьому компанія повинна подбати про захист дітей від рекламодавців.

Facebook відмовляється визнавати, що багато заходів, вжитих для цього, не спрацьовують - близько 5,6 млн дітей продовжують спілкування на сайті.

Дослідження ініціювала Федеральна торгова комісія, яка зараз доробляє правила подальшого обмеження доступу дітей до веб-сайтів.

"Ніхто не дивується, коли бачить у Facebook 12-річних. Дуже часто користуватися соцмережею дітям допомагають батьки", - сказав голова ФТК Джон Лейбовіц.

Старший науковий співробітник Microsoft Research Дана Бойд розповіла, що 55% батьків зізналися: їхня дитина була на Facebook. 76% із них самі допомогли зробити це.

"Facebook удосконалює інструменти захисту молодих людей в Інтернеті", - запевнив офіційний представник соцмережі Фредерік Воленс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram