ГоловнаСвіт

Школярам у Казахстані запропонували вирішувати задачі про привидів

А також підрахувати "Скільки долгиків витратить Мряка на друську восьми пусиків".

Школярам у Казахстані запропонували вирішувати задачі про привидів

У Жамбилській області Казахстану районним відділам освіти рекомендували не використовувати задачник з математики нестандартного змісту.

Ідеться про підручник, складений Людмилою Глазирін і випущений видавництвом "Келешек-2030".

У підручнику можна знайти, зокрема, таке завдання: "Петру Петровичу щоночі з'являється привид. Рівно опівночі примара встає з могили і бреде від кладовища до будинку Петра Петровича зі швидкістю 5 км/год. Дві години привид моторошно виє під вікном Петра Петровича, а потім із тією ж швидкістю бреде назад. О 6-й ранку привид лягає в свою могилу. Дізнайся відстань від кладовища до будинку Петра Петровича".

Другий приклад: "Мряка друсить пусики. На друську одного пусика Мряка витрачає півдолгика. Скільки долгиків витратить Мряка на друську восьми пусиків?"

Відзначимо, що згадані завдання містяться в гумористичному задачнику Григорія Остера, випущеному ще на початку 1990 років. Чи згадано це в посібнику, який уклала Глазиріна, не уточнюють. Не повідомляють також, чи увійшли в цей посібник інші завдання (крім тих, що можна знайти в книзі Остера).

В обласному управлінні освіти, яке надіслало відповідні застереження в райони, зазначили, що цей підручник у будь-якому випадку не входить до переліку рекомендованих шкільних посібників.

Раніше, як повідомляють, батьки школярів скаржилися на те, що цей підручник "пропонує дітям завдання, що не відповідають їхньому розвитку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram