ГоловнаСвіт

Саакашвілі призначив нового керівника МВС

Катерина Згуладзе сама зазнала тортур поліцейських.

Саакашвілі призначив нового керівника МВС
Фото: http://www.newsgeorgia.ru

Новим міністром внутрішніх справ Грузії замість Бачо Ахалаї призначено Катерину Згуладзе, яка була першою заступницею голови міністерства, повідомляє інформагентство "Новости-Грузия".

Президент Михайло Саакашвілі ухвалив рішення про призначення після відставки Ахалаї.

У своїй першій заяві на новій посаді Згуладзе пообіцяла не допускати насильства у в'язницях, а також забезпечити проведення парламентських виборів, які відбудуться через десять днів, у спокійній обстановці.

"Я даю право собі говорити про це, тому що сама 18 років тому була жертвою насильства з боку поліції. Тому я дуже добре розумію, про що кажу... У Грузії немає місця насильству, і міністерство забезпечить, щоб ми і наші діти були захищені, зокрема на виборах, які чекають на нас через десять днів. МВС дає громадянам гарантію, що їхній вибір буде вільним і безпечним", - заявила Згуладзе.

Нагадаємо, МВС країни повідомило про випадки жорстокого поводження з в'язнями в розташованій у Тбілісі Глданській в'язниці №8. За даними слідства, група співробітників в'язниці "нелюдськи поводилася з арештантами й знімала це на відео".

Міністр з виконання покарань Хатуна Калмахелідзе пішла у відставку в середу, 19 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram