ГоловнаСвіт

2013 року у Німеччині зросте кількість безробітних

Опозиція може використовувати ці показники для боротьби з Меркель на виборах.

2013 року у Німеччині зросте кількість безробітних
Фото: EPA/UPG

Інститут досліджень ринку праці (IAB) - мозковий центр Федерального бюро праці Німеччини - провів дослідження, відповідно до якого 2013 року, після трьох років спаду, зросте кількість безробітних німців; опозиція може використовувати ці дані для боротьби з канцлером Анґелой Меркель, яка має намір піти на третій термін.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Після того, як 2012 року кількість безробітних у Німеччині скоротилося на 80 тисяч, наступного року воно зросте на 40 тисяч і досягне 2,94 млн безробітних. Водночас, за даними IAB, кількість людей в сфері зайнятості збільшиться на 200 тисяч, оскільки через імміграцію кількість людей на ринку праці щороку зростає.

Незважаючи на те, що рівень безробіття в Німеччині зростає вже протягом п'ять місяців, він як і раніше залишається вкрай низьким на тлі інших країн єврозони. Проте Федеральне бюро праці визнало, що уповільнення зростання починає позначатися на одному з найбільш стійких ринків праці в Європі.

За результатами дослідження, опублікованого в четвер, чисельність персоналу в секторі послуг у вересні вперше з квітня знизилося, оскільки компанії стикнулися з відсутністю нових замовлень і стали більш песимістично оцінювати свої перспективи.

Крім того, зростання валового внутрішнього продукту сповільнилося до 0,3% у другому кварталі, оскільки компанії нервують через боргову кризу в південній частині єврозони і скорочують інвестиції.

Багато економістів очікують, що ВВП істотно скоротиться в третьому кварталі цього року, і Німеччина, можливо, навіть вступить в технічну рецесію - яка визначається як два послідовні квартали спаду ВВП - у другій половині 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram