ГоловнаСвіт

Віце-голова КНР Сі Цзіньпін провів першу міжнародну зустріч

Очікується, що 59-річний політик змінить Ху Цзіньтао на посаді голови республіки.

Віце-голова КНР Сі Цзіньпін провів першу міжнародну зустріч
Леон Панетта и Си Цзиньпин

Віце-голова КНР Сі Цзіньпін, якого вважають наступником лідера КНР Ху Цзіньтао, в середу, 19 вересня, провів першу після нещодавньої відсутності на публіці міжнародну зустріч.

Сі Цзіньпін зустрівся з міністром оборони США Леоном Панеттою для того, щоб обговорити співпрацю між військовими відомствами двох держав. Під час свого візиту глава Пентагону відвідав одну з військових академій у Пекіні.

Не так давно Сі Цзіньпін зник з поля зору громадськості, що породило безліч чуток про його здоров'я, яке ймовірно погіршилося. Не виключалося також, що на Сі було скоєно замах. 15 вересня він з'явився на публіці вперше після двотижневої перерви.

Візит Панетти збігся з антияпонськими протестами в Китаї. Демонстранти висловлюють невдоволення проти купівлі Японією трьох з п'яти спірних островів Сенкаку в Східно-Китайському морі. Через те, що США є союзником Японії, агресія китайських демонстрантів поширюється і на американців. 18 вересня протестувальники в Пекіні оточили автомобіль посла США в Китаї Гері Лока.

Очікується, що 59-річний Сі Цзіньпін в жовтні 2012 року очолить Комуністичну партію Китаю, а в березні 2013 року змінить Ху Цзіньтао на посаді голови КНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram