ГоловнаСвіт

Forbes визначив найбагатшого американця

Засновник Facebook Марк Цукерберг перемістився на 36 місце.

Forbes визначив найбагатшого американця
Фото: www.zf.ro

Журнал Forbes оприлюднив щорічний список 400 найбагатших людей США.

Верхній рядок переліку 19 раз поспіль зайняв засновник компанії Microsoft Білл Гейтс. Його статки оцінюють у 66 млрд доларів, що на 7 млрд доларів більше, ніж рік тому.

На другому місці - очільник інвестиційного холдингу Berkshire Hathaway, 82-річний Уоррен Баффетт. За рік інвестор, якому у квітні діагностували рак простати, заробив 7 млрд доларів, і тепер його статки оцінюють у 46 млрд доларів.

Замикає трійку найзаможніших американців співзасновник і виконавчий директор корпорації Oracle Лоуренс Еллісон - на його рахунках близько 41 млрд доларів. Четверте і п'яте місця ділять між собою брати Чарльз і Девід Кохи - співвласники енергетичної компанії Koch Industries. Багатство кожного з них становить близько 31 млрд доларів.

Отже, склад "золотої п'ятірки" порівняно з минулим роком не змінився. Тимчасом із першої "десятки" вилетіли ігровий магнат Шелдон Аделсон, який опинився цього року на 12 рядку, а також відомий фінансист Джордж Сорос (15 місце). На 13 рядку - співзасновник Google Сергій Брін.

Як зазначає журнал, найбільших фінансових втрат зазнав голова і засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг через невдале розміщення акцій компанії на біржі. За рік його капітал скоротився майже наполовину - до 9,4 млрд доларів, унаслідок чого він "з'їхав" з 14 рядка на 36-й.

За оцінками видання, американські ротшильди за минулий рік стали ще багатшими. Їхній сукупний капітал зріс на 13% і сягнув 1,7 трлн доларів, що дорівнює приблизно одній восьмій ВВП США.

Також додамо, що, за оцінкою Forbes, найбагатшим українцем став Рінат Ахметов. Його статки журнал оцінив у $16 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram