ГоловнаСвіт

"Аль-Каїда" в країнах Північної Африки закликає вбивати американських послів

АКІМ вітає вбивство американського посла в Лівії.

"Аль-Каїда" в країнах Північної Африки закликає вбивати американських послів
архивное фото

Філія "Аль-Каїди" в Північній Африці закликав мусульман вбивати представників уряду США в регіоні в помсту за фільм "Невинність мусульман", який висміює пророка Мухаммеда, заявивши, що вітає вбивство американського посла в Лівії минулого тижня.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Ми вітаємо наших бунтівних мусульманських братів, які захищали честь нашого Пророка ... і ми говоримо їм: вбивство посла США - це найкращий подарунок, який ви можете дати його зарозумілому несправедливому уряду", - йдеться в повідомленні "Аль-Каїди" в країнах ісламського Магриба (АКІМ), розміщеному у вівторок на сайті, який використовують бойовики.

АКІМ також закликала мусульман, зокрема, в Алжирі, Тунісі, Марокко та Мавританії, "вбити американських послів та представників, або вигнати їх і очистити нашу землю від бруду, щоб помститися" за честь Пророка.

У фільмі, знятому в Каліфорнії і розміщеному на відеохостингу YouTube, пророк Мухаммед зображується як бабій і дурень. Цей фільм спровокував масові протести мусульман в усьому мусульманському світі.

Фільм "Невинність мусульман", частини якого були розміщені в Інтернеті, зображує пророка Мухаммеда як бабія, що і викликало протести серед мусульман і напади на західні посольства в Північній Африці і на Близькому Сході. Так, 11 вересня, під час заворушень у східному лівійському місті Бенгазі були вбиті чотири американці, серед яких був посол США в Лівії Крістофер Стівенс. Крім того, демонстранти намагалися штурмом взяти американські та інші іноземні посольства в інших містах в Азії, Африці та на Близькому Сході. А в суботу таліби в Афганістані взяли на себе відповідальність за напад на американську військову базу, в результаті якого загинули двоє американських морських піхотинців.

З 11 вересня жертвами насильства стали 17 осіб, що також спонукало Вашингтон направити додаткові війська для зміцнення безпеки своїх дипмісій.

АКІМ виникла під час громадянського конфлікту в Алжирі, але поступово розширила свій вплив на південь в Сахару. В останні роки терористична організація привертає до себе деяку увагу - завдяки несподіваним нападам на регіональні армії, але переважно через викрадення іноземців з метою отримання викупу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram