ГоловнаСвіт

Меркель: сумно, що Росія і Китай блокують санкції ООН щодо Сирії

Канцлер Німеччини покладає великі надії на спецпосланця ООН і ЛАД.

Меркель: сумно, що Росія і Китай блокують санкції ООН щодо Сирії
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель зазначила, що вважає "дуже прикрим" той факт, що не всі країни в Раді Безпеки ООН розділяють політичні переконання Європи, США та деяких арабських країн щодо Сирії.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

"Я завжди кажу про це на переговорах із китайським керівництвом і президентом Росії. Гуманітарна ситуація відчайдушна. На жаль, Рада Безпеки ООН не змогла діяти, і я сподіваюся, що посол матиме більший успіх, аніж його попередники", - заявила Меркель на прес-конференції в понеділок, маючи на увазі спецпосланця ООН і Ліги арабських держав щодо Сирії Лахдара Брахімі.

15 вересня Брахімі зустрівся з президентом Сирії Башаром Асадом, щоб обговорити шляхи врегулювання конфлікту. Однак жодної інформації про результати цієї зустрічі не надходило.

Нагадаємо, конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. За даними правозахисників, за цей час загинуло більш ніж 25 тисяч осіб, понад 250 тисяч сирійців стали біженцями.

Тим часом, хоча країни Заходу застосовують стосовно режиму Асада численні санкції, Росія і Китай як постійні члени Ради Безпеки ООН уже тричі ветували резолюції ООН щодо Сирії. Обидві країни вважають повстанців "терористами". Попри це, було підтверджено численні випадки насильства як із боку повстанців, так і з боку урядових військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram