ГоловнаСвіт

Білоруська опозиція відмовилась від участі у виборах

Опоненти Лукашенка назвали волевиявлення фарсом режиму.

Білоруська опозиція відмовилась від участі у виборах

Дві опозиційні партії "Білоруський народний фронт" (БУФ) та "Об'єднана громадянська партія" (ОГП) знімають з виборів своїх кандидатів у депутати Палати представників Національних зборів Білорусі.

Відповідні рішення ухвалені сьогодні на партійних з'їздах у Мінську.

"Зняття дозволить нам зберегти ясну і чесну позицію, спростити роботу з білоруським суспільством. Ми дійсно будемо мати ясну позицію і зможемо її доносити до людей", - заявив лідер Партії БНФ Олексій Янукевич.

Партія БНФ ухвалила резолюцію, в якій закликала виборців утриматися від участі в голосуванні на виборах. У документі наголошується, що влада не створила належні умови проведення виборів, а сама виборча кампанія відбувається за відсутності громадського контролю за підрахунком голосів, в умовах різних обмежень і репресій.

У свою чергу заступник голови ОГП Лев Марголін вважає, що виборча кампанія перетворена на політичний фарс, недостойний того, щоб в ньому брала участь серйозна політична партія.

Обидві партії мотивували своє рішення тим, що виборча кампанія відбувається непрозоро і недемократично. Крім того, в країні залишаються політв'язні.

Зазначимо, що парламентські вибори в Білорусі відбудуться 23 вересня. Також додамо, що напередодні виборів в Мінську затримано адміністраторів опозиційних груп в соціальних мережах. Також КДБ зламав в соціальній мережі "Вконтакте" інтернет-спільноти "Набрид нам цей Лукашенко", в якій налічувалося 37 тис. користувачів, і "Тільки ШОС", в якому було понад 15 тис. користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram