ГоловнаСвіт

Google відмовилася видаляти скандальний фільм про мусульман

Компанія обмежила лише доступ до перегляду в деяких країнах.

Google відмовилася видаляти скандальний фільм про мусульман

Інтернет-компанія Google відхилила прохання влади США про видалення з хостингу YouTube відео скандального фільму "Невинність мусульман", який спровокував масові акції протесту в низці країн.

Влада США закликала Google переглянути своє рішення про збереження відеоролика, зазначивши, що він може порушувати правила використання відеохостингу. Однак вимога не була формальною і зберігала право рішення за інтернет-компанією, пише All Things Digital. "Ми не можемо і не будемо придушувати свободу самовираження в цій країні", - заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні.

Як повідомили в Google, компанія обмежила доступ до відеоролика в Індії та Індонезії, а раніше заблокувала його для користувачів у Єгипті і Лівії, де протести досягли найбільшого напруження. Однак, за словами представників компанії, обмеження були накладені відповідно до місцевого законодавства країн, а не з політичних причин.

Таким чином, Google визнала ролик таким, що не порушує правила використання сайту. Для видалення нелегального контенту з YouTube компанії, як правило, потрібен офіційний запит від уряду конкретної країни або рішення суду.

Нагадаємо, цього тижня в низці арабських країн відбулися масові заворушення через показ фільму про пророка Мухамеда. Найбільшого напруження протести досягли в Єгипті та Ємені. Виступи були також в Судані, Тунісі, Пакистані та Бангладеш. У Лівії в місті Бенгазі 11 вересня радикали штурмували дипмісію США, вбивши чотирьох осіб, серед яких був американський посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram