ГоловнаСвіт

YouTube заблокував Індії доступ до антиісламського фільму

Google відмовилася видаляти ролик з відеохостингу.

YouTube заблокував Індії доступ до антиісламського фільму
Кадр из трейлера фильма "Невинность мусульман" на YouTube
Фото: Lenta.ru

Відеохостинг YouTube заблокував на території Індії доступ до антиісламського фільму, який викликав протести в низці мусульманських країн. Про це заявив анонімний представник компанії Google, що володіє сервісом.

У Google не уточнили, чи було закрито доступ з їх власної ініціативи, або про це попросила влада Індії. Джерело агентства вказало тільки, що компанія блокує контент згідно з судовими рішеннями або іншими законними процедурами.

Фільм "Невинність мусульман", знятий в США, висміює пророка Мухаммеда. У низці ісламських держав 12, 13 і 14 вересня відбулися акції протесту і заворушення біля американських посольств. Зокрема, в результаті нападу на американське консульство в Бенгазі загинув посол США в Лівії Кріс Стівенс і ще три людини.

У Google відмовилися видаляти ролик з YouTube, проте заблокували його для користувачів з Єгипту і Лівії. В Афганістані влада закрила доступ до всього відеохостингу.

14 вересня видання TwoCircles.net повідомило, що ісламські організації та духовні лідери з різних регіонів Індії вимагали заблокувати доступ до фільму та його трейлеру на YouTube як до такого, що ображає пророка Мухаммеда. Як зазначає PCWorld, на YouTube виявився заблокований доступ тільки до оригінального трейлера фільму, тимчасом як завантажені іншими користувачами копії ролика досі відкриваються з території Індії.

У лютому 2012 року повідомляли, що індійське представництво Google погодилася з вимогою влади заблокувати в країні неприпустимі матеріали. Тоді локальна цензура торкнулася і відеороликів на YouTube.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram